Digitálisfotó kérdezz-felelek #112

Szia Birdie !
Segíts nekem légyszíves dönteni a három gép között.
panasonic FZ-38 vagy sony HX-1 esetleg canon SX-20

Elolvastam a teszteket de nem tudok dönteni.
Ami számomra fontos: szép képek akár távolról készítve is,
videó és fotó tánc felvételéhez,( a lányom táncol)
élethű színek és viszonylag egyszerű kezelés,
HD videó zoommal.
Előre is köszönöm ha válaszolsz , tisztelettel: NyG


Kedves Gábor!

A „szép kép” fogalma nagyon relatív és főként szubjektív. Van, aki a kemény, túlélesített képeket preferálja, van aki inkább a finomabb, lágyabbakat. Van, aki ki nem állhatja a képzajt, van aki inkább picit zajos képet szeret, de ne legyen mosott a zajszűréstől. Van aki a diapozitívhez hasonló telt színeket kedveli, van aki visszafogottabb. Ez mind-mind ízlés kérdése, ebben tehát nem tudok segíteni.
Élethű színek már könnyebb kérdés lenne, már ha vizsgálnék ilyeneket egyébként 🙂 Azt tudom, hogy az Olympus ultrakompaktjainak egy része (FE és mju sorozat) a vörösöket nagyon alulszaturálja, már-már fakó színt eredményezve. Pana, Sony, Canon, no ezeknek azért ez nem szokása.
Az egyszerű kezelés szerintem mindhárom géppel megvalósítható, ugyanis mindnek van „ződkocka” üzemmódja amikor minden automatikus.
Canon SX20 IS nagy valószínűséggel zoomolni is tud videó közben, de ennek egy tesztben mindenképpen nézz utána.
Sony DSC-HX1-ről minden, amit tudok, az megtalálható a Pixinfo Sony DSC-HX1 tesztben.
Panasonic DMC-FZ38 valszeg szolgáltatásban a legtöbbet adja. mJPEG és AVCHD kodek is választható, RAW is van, s a Panáknak legendásan gyors a fókuszrendszerük.

Valójában azonban azt kell mondjam, annyira minimálisak az eltérések, hogy egyikkel sem jársz rosszul. Sony-n a MemoryStick miatt kell elgondolkozni, ez jelenleg lassabb és drágább is az SD kártyánál, meg hát SD kártyát ma már szinte mindenbe bele lehet tuszkolni, a MemoryStick-et meg csak a Sony erőlteti. Viszont Sony kínálja a legkönnyebb panorámakészítést, már persze ha ez téged lázba hoz. Mondjuk néha pontatlanul illeszt, de azért jópofa, teszt során pakoltam is fel panorámákat panoramio-ra, hadd bővüljön városunk képtára 😀 .

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük