Sony Alpha DSLR-A900, most már tényleg jön?

2008. szeptember 06. szombat – 14:07

A PMA-n már láthattuk üvegvitrin mögött a Sony fullframe szenzoros prototípusát, de vajon Photokina előtt tényleg megjelenik? Ki tudja… Pár részletet azonban megosztottak a kínai kollégák (legalábbis állítólag igazak ezek az adatok).


A Sony a Minolta fényképezőgép üzletágának felvásárlásával olyan üzletbe csöppent bele, amit önerőből igen nehezen tudott volna összehozni. A Minolta objektívekkel és kiegészítőkkel rendelkezők afféle biztos hátteret adtak egy sikeres vállalkozáshoz. Persze a Sony nem is elégedett meg azzal, hogy megvette a Minolta fényképezőgép üzletágát, noha eleinte (főként az A100 megjelenésekor) nagyon úgy tűnt, hogy a fejlesztésekbe nem igen akarnak sok pénzt ölni. A helyzet azonban kicsit más. Igenis komolyan gondolja a cégóriás a tükörreflexes piacon való komoly szereplését, de a nagy fejlesztésekhez idő kell.

Talán éppen ezért késik ennyit a mér régóta emlegetett 36×24 mm-es, teljes Leica képkocka méretű szenzorral szerelt gép. Mindenesetre a CMOS szenzort korábban már bejelentette a gyártó, így az már biztos, hogy lesz fullframe D-DSR-je a Sonynak. A kérdés, hogy mikor. Bár a Sony már a szenzor bejelentésekor elárulta, hogy idén. Sok variáció már nincs, vagy most jönnek ki vele Photokinán, vagy elbukják a karácsonyi vásárlásokat.

A kínaiak forrása szerint még a jövő héten meg fog jelenni, s pár részletet is közöltek a gép specifikációjából:
24,6 Mpixeles CMOS szenzor (a fentebb linkelt hír szerint ez nem is kérdéses)
dual-BIONZ képfeldolgozó processzor
100%-os kereső lefedettség (nem is árt ezen kategóriában)
0,74×-es nagyítás a keresőben
3″-os, VGA felbontású LCD (amit már megismerhettünk az A700-ban, Nikon D300-ban és Canon EOS-50D-ben)
9 pontos AF rendszer, a középső keresztszenzoros és f/2,8, vagy jobb fényerejű objektívvel dupla pontosságú
5 kép/mp sebességű sorozat
szenzor eltoláson alapuló képstabilizálás (az első Fullframe szenzoros gép szenzor eltolással!)

forrás:
http://dpnet.com.cn/html/2008-9/20080905_40217.html


Szólj hozzá!

Csak a kulturált, emberi hangnemű hozzászólások kerülnek publikus nyilvánosságra. A gyalázkodó, bunkó hozzászólások mennek a kukába.