Samsung: Amikor a grafikus nem ért a fényképezéshez

Néhányan azt gondolhatják, hogy a PR anyagokban szereplő képek valóságosak, pedig egy részük bizony csak pusztán PhotoShop munka. Nincs ez másként a Samsung műhelyében sem, ahol egy vicces hibát vétett a grafikus.

Azt hiszem régebben már mutattam ezt a képet pár spannak, de most, hogy frissítem a Pixinfo.com-on elmaradt Samsung gépek adatlapjait (apropó, a januári bejelentésű gépek specifikációi még mindig nincsenek fent a Samsung gyári weboldalán, hát nem sietik el 😛 ), megint belefutottam. Konkrétan az i100 (oldal alja) és i80 gyári weboldalain találkoztam vele ismét, de biztos vagyok benne, hogy más modellek oldalain is szerepel.

Mi is a lényeg?
A szöveg szerint a képeken előforduló vörösszemek gépen belüli javításáról van szó. Adott tehát egy vörösszem, amit ugye legtöbbször a szemből történő vakuzás okoz. Ezt lehetne a géppel – a belső szoftverével – javítani.

Mi is történt?
Vélhetőleg a grafikusnak csak annyit mondtak, hogy csinálj egy példát, ahol egy vörösszemet javít ki a gép normális szemre. Fogott tehát a grafikus egy normál képet, átrajzolta a szemet vörösre, mellé tette az eredetinek és a szokásos before-after módszerrel bemutatta a Redeye fix hatását.
Egyetlen apró helyen tévedt csak:
nem a pupillát, hanem az íriszt rajzolta át vörösre 😀

Kein problem, ahogy a német mondja 😉

Szóval fura, hogy még 2008-ban is ezt a képet teszik be a belső vörösszem korrekciót bemutató részhez. Vajon nekik még senki sem szólt?

Remélem azért 2010-re majd egy hihetőbb képpel is előrukkol a Samsung 😀
(Egyébként a vörösszem javítás ennél azért sokkal hatékonyabb, tényleg működik, aki nem hiszi, nézze meg a Pixinfo-s teszteket 😉 )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

5 hozzászólás a(z) Samsung: Amikor a grafikus nem ért a fényképezéshez bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük