Nyomtatómánia

Idei nyomtatótesztünk tegnap elkezdődött. 9 nyomtató várta, hogy nekik essünk. Jó persze a kezdeti lendület sajnos nem sokra volt elég 🙁

Tegnap ismét elkezdtük az évi rendes nyomtatótesztünket. Egyelőre 6 HP és 3 Epson nyomtató érkezett, de még nincs vége.

A kis kompakt kategóriában egyelőre csak HP nyomtatók voltak, várható azonban hogy lesz még Sony cucc is. A HP-tól egy egyszerűbb és egy komolyabb darab érkezett, utóbbi 13×18 cm-es nyomtatásra is képes volt.
Na de nem ez volt a pláne benne.
Az egész dizájn tiszta retrós. Mint valami 60-as évek beli rádió 😀

Kinyitva persze jobban hasonlít egy nyomtatóra, ekkor a kártyaolvasó nyílásai és egy ceruza is előbújik az immár tálcaként funkciónáló fedlap mögül.
Ceruza? Jah igen, mert a böszme nagy LCD ráadásul érintésérzékeny és lehet rajzolgatni is a képekre 😀
Fura, de végülis lehet benne valami. Ha nem is a szabadkézi rajznak, de a feliratozásnak mindenképpen.

A nagyobb nyomtatók közül most is jöttek egyszerűbb modellek, meglepetésünkre egy Deskjet is érkezett. Picit talán túl belépőszint. Bár végülis ugyanazt a fejet használja mint az alsó-középkategóriások, szóval a nyomtatási kép akár még ugyanolyan is lehet.

Aztán persze ott voltak a nagyon komoly wifis, bluetoothos multifunkciósok, amik simán működnek hálózati nyomtatóként is, ráadásul tintarendszerük is olyan, hogy színenként cserélhető. No hát egy ilyet szívesen elfogadnék, csak nem nagyon tudnám hova tenni 🙂
Ilyen csúcskütyü egyébként tavaly is volt teszten, de az tele volt gombokkal. Ezen meg alig.
Kiderült: ez is érintőképernyős. 🙂
Sőt, a vicc: a kártyaolvasó rész fotózása közben észre se vettem hogy van DVD-író benne, csak később. Nagyon laza 🙂

Még nagyobb az Epson A3-asa, amin túl sok gomb nincs, de nem is nagyon kell, hiszen ez nem funkciókkal bűvöl el, hanem a nyomtatási minőségével. Van persze funkciókban bővelkedő modell is, de az az A4-es multifunkciósok között. Igaz, ez picit lentebb van, mint a tavalyi, kevesebb is a szolgáltatás, de az ára is jóval mérsékeltebb.

Jah, apropó Epson.
Jövő héten külön kell elmenni egy bemutatóterembe, mert olyan nagy nyomtatót próbálunk ki, amit futárral nem lenne illdomos elküldeni. Netto tömege 39,4 kg!
Aranyos? 😀

A2+-os a drágám, max. 43 cm nyomtatási szélességgel, 9 tintatartállyal, 2880 dpi-vel. Terhelhetőségéről csak ennyit: akár 12,8 m2/óra. Ja, hogy miért drágázom? Csak mert fél millió Ft. 😛

Mondjuk azon kívül, hogy marha messzi van és BKV-s közlekedés nem túl kedvező, a fotózása se lesz ott egyszerű 🙂 Kézivaku, bouncer, de szép képek lesznek 😀

Visszatérve a jelenlegi gépekhez, sajnos nem úgy haladt a dolog ahogy szerettük volna, 3 modell van kész, termékfotók megvannak, úgyhogy ha megint este 8-ig maradunk csütörtökön, akkor lehet hogy be is tudjuk fejezni az első adagot.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük