Monitor sztori #3

A történet egyelőre úgy néz ki lezárul, tervek azért még vannak…

Nos, a múlt héten elkezdtem izmosan használni az IIyama CRT-t. Sajnos a gagyi videókártyám miatt elég csúnya reflexiók vannak, amik a képen enyhe szellemképként mutatkoznak. A jobb oldali fotón látható, hogy az analóg kimenet (a kék) milyen gyatra szalagkábelen megy ki. Hát csoda, hogy szellemképes lesz a kép a monitoron? Próbáltam kicsit mozgatni, kézzel lefogni, rászorítani, stb, változás sajnos nincs.
Ahogy logikusan kikövetkeztethető, minél nagyobb a freki, annál nagyobb a szellemkép. Egyelőre maradtam 1152×864-nél, 100 Hz-en. Ez is előrelépés az LG-hez képest 🙂

Megnéztem egybként 1600×1200-on is, teljesen használható lenne ott is, úgyhogy ha PS-es meló van – Mice után szabadon – valszeg én is ott fogom használni.

Elvittem a 17-es LG-t is szerelőhöz, hátha értelmes összegből lehet még javítani.
Megnézte, sajnos sorkimenőnél talált problémát. Az meg ugye nem olcsó játék.
Úgyhogy annyi történt, hogy -elmondása szerint – lelakkozta újra a tekercseket és most jó. Hogy meddig, azt nem tudja, bíztatásképpen azt mondta, hogy lehet hogy fél év, de az is lehet hogy fél óra. 😀 Mindez 1000 Ft volt, ha tényleg bírja még fél évig, akkor megérte…

A IIyama védelme érdekében érdemes lesz vennem egy olcsó TN+film paneles LCD-t, ami általános célokra megfelel majd (híreket írni bőven jó), amikor meg fotófeldolgozás van, bekapcsolom a CRT-t. Elvileg a dual kimenettel lehet is dualmonitort használni.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük