Készül az első Panasonic Micro Four-Thirds gép?

2008. augusztus 28. csütörtök – 11:11

Egy kínai digitális fotós magazin arról adott hírt, hogy a szerkesztő japán “barátja” képeket küldött a készülő Panasonic Micro Four-Thirds vázról. Vigyázat, pletyka!

Ha lehet hinni a kínai dpnet.com.cn oldalnak, akkor már készül a Panasonic új digitális váza, mely első lesz a Micro Four-Thirds vázak között (mint ismeretes, az Olympus és a Panasonic megalkotta a Micro Four-Thirds rendszert, mely tükör nélküli, de FT formátumú szenzorral készülő, cserélhető objektíves gépeket foglal majd magába. Bővebben a Pixinfo hírében). A közölt képek ugyan még csak számítógépes modellek képei, vagyis nem valós gépek termékfotói, de ha lehet hinni ezeknek a képeknek, máris pár dolgot észrevehetünk:

 • Valóban vékony gépek lesznek ezek (kérdés, hogy ez miért jó, az E-420 is vékony, igaz, itt a Micro Four-Thirds objektívek is rövidebbek lesznek, de ha valódi Four-Thirds objektívet akarunk csatlakoztatni, szükség lesz egy adapterre, amivel bukjuk a kis méretet)
 • Nem lesz átnézeti keresőnk se, nem hogy TTL, marad tehát a LiveView (élőkép) az LCD-n
 • Furcsa látni, de az exponáló gomb körül egy zoomkart vélek felfedezni. Csak nem motoros zoom lesz az objektívekben? :O
 • Az üzemmód tárcsán látni a videófelvétel állásást, vajon ez is HD-ban fog videózni, mint a Nikon D90?
 • A gép elején olvasható 12 Mpixel felirat engedhet-e arra következtetni, hogy új FourThirds szenzor is készül, amivel majd Four-Thirds gépek is megjelennek, vagy ez csak a Micro Four-Thirds sajátsága lesz (eddig ugyanis 10 Mpixelnél megállt az Olympus és a Panasonic)? Vagy egyik sem 😛

No majd ezt is meglátjuk, talán még a Photokina előtt, vagy akár ott.


 1. 4 hozzászólás a “Készül az első Panasonic Micro Four-Thirds gép?” bejegyzéshez

 2. Belinkeltem pár napja ezeket a képeket a fórumba, és akkor is feltűnt hogy miért nem “Micro 4/3 logó van a gépen…?
  Pedig úgy mutogatták az új “jelölést” az Olympus-ék.

  Az átnézeti keresőt eléggé sajnálnám. 🙁
  Még szerencse hogy ezek csak számítógépes tervek (ha lehet nekik hinni), ami persze még változhat 😛

  PapajP szólt hozzá 2008. aug. 29. napján 21:48-kor.

 3. PapajP:

  Hmm. Jó kérdés. Bár én nem látom, hogy milyen logó van a gépen. Hagyományos FourThirds és Micro FourThirds logo között nem csak az alsó feliratban van eltérés?
  http://pixinfo.com/img/n/2008/MicroFourThirds_lensbody_800m.jpg

  Én nem tudom elolvasni mi van a logó alá írva a képeken…

  Birdie szólt hozzá 2008. aug. 30. napján 08:58-kor.

 4. Ajánlom figyelmetekbe a Zeiss Ikon Contaflex gépeket.

  http://www.camerapedia.org/wiki/Contaflex_(SLR)

  Ez is kb. ugyanerre lesz jó, azaz előzetesen arra ami nekem egyelőre nagyon hiányzik! K10D-t nem tudom magammal vinni pl. egy céges vacsira, talán ez elférne egy kisebb táskában.
  vagy pl. nem ijednének meg sokan a gép láttán hogy úúú profi fotós utálom ha fotóznak (és nem hagyják)… lehetne kattintgatni!

  Várom a bejelentéseket a gépekről ez “új” kategóriában!

  Péter szólt hozzá 2008. Sze. 2. napján 14:19-kor.

 5. http://www.zeiss.com/zeissikon

  ezt is nézzétek meg!Nem reklám, ára miatt sztem nem vagyunk célközönség, ez maga a sznobizmus ebben a formában! De egy rápillantást (főként a pdf-es flyer-re, brossúrára gondolok) megér!!! Ja és egy összehasonlítást a leendő nem-filmes konkurenciájával 🙂

  Péter szólt hozzá 2008. Sze. 2. napján 14:22-kor.

Szólj hozzá!

Csak a kulturált, emberi hangnemű hozzászólások kerülnek publikus nyilvánosságra. A gyalázkodó, bunkó hozzászólások mennek a kukába.