Készül az első Panasonic Micro Four-Thirds gép?

Egy kínai digitális fotós magazin arról adott hírt, hogy a szerkesztő japán „barátja” képeket küldött a készülő Panasonic Micro Four-Thirds vázról. Vigyázat, pletyka!

Ha lehet hinni a kínai dpnet.com.cn oldalnak, akkor már készül a Panasonic új digitális váza, mely első lesz a Micro Four-Thirds vázak között (mint ismeretes, az Olympus és a Panasonic megalkotta a Micro Four-Thirds rendszert, mely tükör nélküli, de FT formátumú szenzorral készülő, cserélhető objektíves gépeket foglal majd magába. Bővebben a Pixinfo hírében). A közölt képek ugyan még csak számítógépes modellek képei, vagyis nem valós gépek termékfotói, de ha lehet hinni ezeknek a képeknek, máris pár dolgot észrevehetünk:

  • Valóban vékony gépek lesznek ezek (kérdés, hogy ez miért jó, az E-420 is vékony, igaz, itt a Micro Four-Thirds objektívek is rövidebbek lesznek, de ha valódi Four-Thirds objektívet akarunk csatlakoztatni, szükség lesz egy adapterre, amivel bukjuk a kis méretet)
  • Nem lesz átnézeti keresőnk se, nem hogy TTL, marad tehát a LiveView (élőkép) az LCD-n
  • Furcsa látni, de az exponáló gomb körül egy zoomkart vélek felfedezni. Csak nem motoros zoom lesz az objektívekben? :O
  • Az üzemmód tárcsán látni a videófelvétel állásást, vajon ez is HD-ban fog videózni, mint a Nikon D90?
  • A gép elején olvasható 12 Mpixel felirat engedhet-e arra következtetni, hogy új FourThirds szenzor is készül, amivel majd Four-Thirds gépek is megjelennek, vagy ez csak a Micro Four-Thirds sajátsága lesz (eddig ugyanis 10 Mpixelnél megállt az Olympus és a Panasonic)? Vagy egyik sem 😛

No majd ezt is meglátjuk, talán még a Photokina előtt, vagy akár ott.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

4 hozzászólás a(z) Készül az első Panasonic Micro Four-Thirds gép? bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük