Canon EOS-5D Mark II pletyka

Jön a Photokina, egyre több találgatás lát napvilágot. Érdekes módon a mostani pletykák jórésze egész pontosan bevált. Vajon mit hoz a régóta várt 5D utód?

Egyes források szerint a Canon fullframe félprofi gépének, az EOS-5D utódjának nem a nemes egyszerűséggel 6D nevet adják majd, hanem szimplán második kiadásról beszélnek. Végülis logikus, hiszen a profi szegmensben is ezt a módszert alkalmazza a gyártó.

De nézzük inkább, mi várható a Canon EOS-5D Mark II-ben, vagy legalábbis miket rebesgetnek:
A szenzort a korábbi 12,8 Mpixel helyett 21,1 Mpixeles felbontásúnak várják. Ez hajszálnyit nagyobb pixelméreteket eredményez majd, mint az APS-C szenzoros Canon EOS-50D-nél. Fel kell tehát kötni a gatyát a fullframe szenzoros gépek objektívjeinél is.
A képfeldolgozást igen nagy valószínűséggel az 50D-ben már debütált DiGiC 4 processzor végzi majd.
A sorozat sebességét állítólag az előd modell 3 kép/mp-éhez képest a sokkal jobban hangzó 5 kép/mpre növelik majd, amely bizony komolyabb munkákhoz szükséges is.
Szintén változik az LCD is, természetesen megnövelik a méretét, hiszen az 5D 2,5″ méretű kijelzője ma már ciki 😉 Bizonyos információk szerint az 5D Mark II-re 3,2″-os kijelző kerül (fel nem foghatom, hogy miért nem jó az 50D-ben is használt 3″-os Sony LCD, a maga VGA felbontásával…).
Újjátervezik talán az AF rendszert is, a 9 pontos helyett 19 pontos AF csábítja majd el a gép vásárlóit. Már ha bejön a jóslat.
Természetesen a LiveView nem marad el itt sem, sőt HD videófelvételt is tudni vélnek az okosok. Mindehhez persze HDMI kimenet dukál. Lehet, hogy a Canon kémei már a D90 fejlesztésénél jelentették a videófelvételi funkciót? 😉
A pentaprizmás kereső lefedettségét 100%-ra várják.
Jah, érzékenység. ISO100-6400. Kevés? Najó. Kiterjeszthető ISO50 és ISO12800-ra. Így már elég? Reméljük így is lesz 😉

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

9 hozzászólás a(z) Canon EOS-5D Mark II pletyka bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük