Azok az átkozott memóriakártyák…

CF, SD, xD, MS, MMC, hogy az apróságokról ne is beszéljünk. Fene ebbe a sok formátumba, olyan könnyen megkeveri a szakembereket.
Prohardveres móka, röviden.

Előzetesen szeretném leszögezni, hogy még véletlen sem piszkálódásból írom mindezt, hiszen én is gondban lennék, ha kiküldenének a CeBit-re tudósítani a legújabb alaplapokról. Noha érdekel az a téma is, az AMD-s vonalat nem igazán követem, így aztán csúnya vége lenne a dolognak. Szóval csak mókáz(z)unk.

Történetünk a most zajló CeBit-ről és az ott járt tudósítókról szól, akik inkább a számítógép hardverével vannak jó viszonyban.
CeBit impressziókról szóló cikkükben említik meg, hogy az Olympus új, kicsinyke tükörreflexesével volt szerencséjük kapcsolatba kerülni, íme:

„Az Olympus E-420-asról már szóltunk tegnap, ma viszont már egy SD kártyával a zsebünkben mentünk vissza a pavilonba, hogy jól elcsenjünk pár magas ISO-s képet, ám erre végül nem kerülhetett sor. A srác azonban készségesen beállította a gépet a műtermi körülmények közt porosodó makett-csendélet helyére, sőt még állványt is adott. Közben kiderült, a gép nyáron már a boltokba kerül. Érthető, nagy come-back lesz ez nekik”.

Nos, nem is csoda, hogy nem kerülhetett sor az érzékenység tesztképek elkészítésére, hiszen az Olympus egyetlen fényképezőgépe sem támogatja az SD-kártyát, kizárólag xD és CF kártyákat fogadnak. Pech.

Egyébként nem sok értelme lett volna az érzékenység tesztképnek sem, hiszen az E-420 ugyanúgy 10 Mpixeles, mint a már régóta futó E-410 és E-510, ráadásul a képfeldolgozást már abban is a TruePic III processzor végzi, szóval nagy csodára nem kell számítani.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük