220volt.hu-n megjelent cikk és magyar mentalitás? – avagy szarjunk a szerzői jogokra, lopjunk ahogy tudunk

Lassan kezdem megérteni, hogy az osztrákok miért féltek annyira a határnyitástól. Nem szeretek általánosítani, ezért nem írnám úgy, hogy mi magyarunk szeretünk lopni, de tény, hogy a magyar ember is lop. Sőt, nem csak a magánember, de a cégek is (kiegészítés: vagy a cégek külsős alkalmazottja – 2008.03.14.). Hihetetlen, hogy ebben az országban néhol milyen mentalitást látni…

Ma délelőtt került a pixinfo.com fórumába a következő bejegyzés:
találtam egy tesztet, gondoltam megosztom veletek:

A dolog érdekessége, ami feltűnt, hogy már korábban is láttam hasonlót a 220volt.hu részéről, de úgy emlékeztem, hogy akkor mintha azt írták volna, hogy náluk megnézhető valamelyik korábbi gép tesztje.
Na most akkor ez mégsem a 220voltos arc aki múltkor beírt?

Sokat nem kellett kutatni, rányomtam a hozzászólásokra és máris láthattam a felhasználó eddig írt „véleményeit”.

Valójában nem tévedtem, tényleg egy azon felhasználóról van szó, bár az első hozzászólásában azt írja „írásunk megtalálható”. Tehát mégiscsak 220voltos.
De akkor mi az, hogy találta??

A bújtatott reklám mondjuk aranyos 🙂

Viszont ami sokkal nagyobb gáz.
Megnéztem a linket.
Mondjuk tesztről szó nincs, ezt a szöveget simán meg lehet írni a sajtóközleményekből, vagy a canon oldaláról. De ez mind lényegtelen (mint utóbb kiderült, szimplán beharangozóról van szó, tesztről nincs – a cikkíró talán nem tudta mit írt – 2008.03.14.).

De az összes kép ami a cikkben szerepelt lopott!

Méghozzá Phil Askey dpreview.com site-járól.

Tessék hát megnézni a két oldal képeit, igen tanulságos, katt a lenti linkekre, ott vannak a cikkek is, új ablakokban nyílik meg:
220volt.hu
dpreview.com (a cikkben némelyik képnek csak egy kivágása látszik, de a képre kattintva a teljes eredeti kép megnézhető)

A vízjeleket nemes egyszerűséggel levágták a képek aljáról. Hát taps! Ez aztán remek!
Nem igazán jutok szóhoz. Valójában talán nem is az a legnagyobb baj, hogy loptak, bár önmagában ez is elég durva. De hát istenkém, nem tudnak egy épkézláb termékfotót csinálni a boltjukban ahol ezer fotózási terméket árulnak (talán használhatnának gyári termékfotókat amik pont promóciós célokra vannak…)
A legdurvább, hogy bimm levágta a vízjelet. Ukkmukkfukk. Csakúgy. Durrbele, nehogy lebukjunk…
Ha legalább kiírná, hogy kié a kép, honnan szedte-vette-lopta, nem is lenne olyan durva. De így! (A bejegyzés megjelenése után pár nappal a 220volt.hu kiírta a cikk aljára: „a képek a dpreview.com oldalról származnak”)

Hát ezek után nem érzem úgy, hogy megérdemelnék, hogy megmaradjon a reklámozós hozzászólásuk a fórumunkban . 😛

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

4 hozzászólás a(z) 220volt.hu-n megjelent cikk és magyar mentalitás? – avagy szarjunk a szerzői jogokra, lopjunk ahogy tudunk bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük