Tanuljunk gépelni – játszva

Tizedikeseim között jópáran vannak már, akiknek egész jól megy a gépelés, de sokak még keresgélik a betűket. Egy kvázi véletlen folytán találtam nekik egy játékos tanulási lehetőséget.

Lányommal szoktam játszogatni a freeonlinegames.com-on. Van pár érdekes és jópofa játék, némelyik ráadásul elég komoly és hasznos is.

Egyik ilyen alkalommal futottam bele egy olyan játékba, amelyiknél azokat a betűket kell nyomkodni, amelyek éppen potyognak lefelé. Ha nem vagyunk elég gyorsak, a betűk mögött lévő pókok elkapkodják a fagyikehely tetejéről a meggyet és elvesztünk egy életet (elég nagy hülyeség hogy a pók meggyet kapkod a fagyikehelyről, de ne akadjunk fenn apróságokon 😉 ).

Lényeg, hogy azonnal eszembe villant, hogy milyen jó kis billentyűzés-gyakorló játék ez.

Fogtam hát magam és megírtam e-mailben a sulis címemre a játék URL-jét és másnap be is jelentettem az „akciómat”.
Kipróbáltam egy kör alatt nekem mi megy, eljutottam 16.000 pontig, úgyhogy azt mondtam: aki 8000 pontot elér, kap egy ötöst „gépírásra”.

Neki is estek a diákok és már 5-6 ötöst ki is osztottam. Akinek meg nem ment első nap, még próbálkozhat, úgyis szépen lassan fejlődik, ezzel megtanulja hogy melyik betű hol van és ha már ennyi haszna van, megérte.

Persze jobb lenne, hogy ha értelmes szavakat kellene beírni, esetleg magyar nyelven. Ha valaki tud ilyenről, kérem ossza meg velem.

A játék címe:
http://arachnid-falls.freeonlinegames.com

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

11 hozzászólás a(z) Tanuljunk gépelni – játszva bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük