Mit eszik a magyar (fotós)?

Fényt.
Miért?
Olvasd tovább…

Történ egy szép őszi napon, hogy végre erőt vettem magamon és kírtam a Fotózz.hu-ra egy fotópályázatot.
Mivel korábban már beszéltünk főszerkesztővel meg modikkal pályázatos témákról, hirtelen az ugrott be, hogy legyen kajafotó.

Miért jó?

Mert enni mindenkinek kell… – gondoltam akkor még naívan.
Fűszerezzük meg hát a kajafotó pályázatot egy kis egészséges nacionalizmussal és írjuk ki a fotópályázatot magyar ételekről.

Ez meg is történt annak rendje és módja szerint, még támogatónk is volt a Digitcam Kft. (nem kimondottan a reklám helye, de tényleg köszönet érte), sőt még olyan kedvezményt is adtunk, hogy nem muszáj a saját galériába feltölteni, nehogy valaki az eddigi pályázatok tapasztalatai alapján attól tartson, hogy túlságosan lerontaná a saját felhasználói átlagát az a néhány ételfotó, amit otthon amatőrként csinált. No meg így még azt se lehet mondani, hogy sok kredit kellene hozzá, amiből úgysincs sok.

Egy szó, mint száz, kiírtam a pályázatot, kerestem felhasználói cikkekhez szerzőket, megjelent két cikk is arról, hogyan érdemes ételfotót készíteni, majd szépen hátradőltem a székemben…

Néhány nappal később megjött az első pályázati kép.
Egész pofás, éhes lettem tőle. Tehát működik a kép.

Utána jött még kettő.
Meg még három.
Aztán sokáig semmi.

Ááá, majd a végén, ahogy szokták… – gondoltam.
De valahogy csak nem akartak úgy dőlni a képek, ahogy számítottam rá.

Végül kemény 13 darab kép érkezett a pályázatra, ebből egy előzsűri során ki is esett, szóval maradt 12.

Ezek alapján meg kell, hogy állapítsam:
a magyar fotós fényt eszik.

Különben mi más oka lehet annak, hogy nem tudott több ezer ember 10-nél jóval több ételfotót készíteni úgy, hogy még azt is a szájukba rágtuk, hogyan kell.
Másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy nincs otthon kaja.

Az igaz, hogy a pályázati kiírásban az szerepelt, hogy új képeket várunk, nem jó a nyári vagy tavalyi kép. Tehát szerettük volna egy kicsit megmozgatni a népet. De vasárnapi ebéd csak van, nem?

Ha feleség még nem is, de anyuka csak van. Vagy nagyi. Vagy hugi. Vagy valaki, aki tud főzni és van egy kis kreativitása a gasztronómia területén.

De sajnos valamiért nem jöttek a képek. Elképzelni nem tudom, hogy miért. Ennyi sok művész nem lehet a Fotózz!hu-n, akik nem hajlandók iparosmunkát csinálni, csak fotografálni hajlandók…

Nem volt csábító a nyeremény? 20e Ft-os vásárlási utalvány. Azért az nem rossz, nem? Jó, hát nem egy 8 hengeres BMW, de mégis csak valami.
Meg hát eddig a pénz- és tárgynyeremény mentes pályázataink is egész jól mentek.

Szóval kicsit szomorú vagyok.
Itt az eremény, ha valakit érdekel:
http://pixinfo.com/hirek/2007-11-12_271050

Na majd talán a következő pályázatnál visszaszerzik a becsületüket a Fotózz!hu-s tagok és megmutatják, hogy igenis van értelme nekik pályázatot kiírni.

Majd több időt is adunk rá…
Ámen.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Mit eszik a magyar (fotós)? bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük