Hurkatöltés és külső vaku

Hétvégén isteni banzájon voltam. Egy igazi vérbeli hurkatöltő versenyen, ahol Canon PowerShot G9 tesztem során ismét tapasztaltam milyen sokat számít, ha egy gépre külső vaku helyezhető.

Nem nagy újdonság hogy a külső vaku jó dolog. Aki tükörreflexessel dolgozik, biztosan tudja miről beszélek. DSLR-hez sokkal többen vesznek külső vakut, mint egy kompakthoz. Nyilván az ára miatt. Míg egy kompakt 80-100e Ft-ért már bőven megvehető, a tükrösök igazából 200e-től kezdődnek (objektívekkel). Ehhez jön még hozzá az 50-100e Ft-os vaku.

Nem kis tétel, nem vitás.
De sokszor igen fontos lehet.


Szombaton Tápiószentmártonban voltam a hurkatöltő versenyen. Vittem a G9-et is, néhány tesztképet készíteni, no és bevágtam a Sigma rendszervakumat meg a szinkronkábelt.

Nagyon jól tettem, hogy elvittem, mert vaku nélkül esélytelen lett volna mutatós képeket csinálni. A külső vaku szinkronkábelen ráadásul olyan flexibilis, hogy nincs az a helyzet, amikor ne lehetne elfogadható képet csinálni vele. Ha kell, jobbról, ha kell valról lehet világítani, ráadásul portré állásban is minden gond nélkül tudunk indirekt világítást vagy árnyékmentes vakuzást megoldani.

Néha sajnos kissé alexpós kép lett az eredmény, de a RAW formátum ezt a gondot is megoldhatja (jóllehet, tesztfotónál nincs lehetőség a RAW piszkálására).

A versenyen több csapat is indult, az ország különböző pontjairól, de azért lehetett érezni, hogy kissé regionális ez az esemény. A hurkákat, kolbászokat ott helyben készítették, bekeverték, fűszerezték, kisütötték, majd a soktagú (ha jól emlékszem 10 főből álló) szakmai zsűri kóstolás után értékelte az étkeket.

Mi is jól belaktunk, isteni finom volt az ebéd is. A polgármester úr pálinkája pedig fenséges. Ez úton is gratulálok neki 🙂

A lenti képek mindegyike Canon G9-cel készült a már említett külső vakuval. A képeket szerzői jog védi, felhasználásuk előzetes írásos engedélyhez kötött!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük