Digitálisfotó kérdezz – felelek #4

Tisztelt Cím!Digitális fényképezőgépet szeretnék vásárolni, de igazából nem értek hozzá. Csak családi fényképezésre, amatőr szinten szeretném használni.Kb. 25-30000 ft-ot szánnék rá, melyik márkát javasolná.Láttam ebben az árban már Pentaxot, HP-t, Kodak-ot, … Válaszát előre is megköszönve, tisztelettel: B.Attila

Két problémám van a kérdésével kapcsolatban. Egyik, azt írja: amatőr szinten szeretné használni. Ha jól értelmezem, akkor mint fotoamatőr szeretne egy fényképezőgépet venni. Ehhez viszont mindenképpen olyan gépet javasolnék, amely rendelkezik kézi blende és zársebesség beállítással. Családi fotózgatásokra egy automata gép is megteszi.
Másik: Igazából az igényeiről semmit nem írt, márpedig anélkül nehéz lenne bármit is ajánlani. Igaz, az ár már jól leszűkíti a kört, de ebben az árkategóriában is találni sok sok gépet, amelyek képességei között alig-alig van eltérés, így nem mondhatom, hogy legyen Kodak, vagy legyen Fuji, esetleg HP… Amit még érdemes tudni: Olympus és Fujifilm gépekbe drágább xD kártya való, a Sonykba MemoryStick, a többibe meg az olcsó SD kártya. Ez is lehet még szempont.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük