Digitálisfotó kérdezz – felelek #11

Üdvözlöm, Most egy Fuji s7000-es gépet használok, amit nagyon szeretek,de nem tudok mindent megvalósítani vele amit szeretnék,ezért vennék egy tükörreflexeset is. Olyanra gondoltam, ami tud mindent amit az s7000es, de gyorsabban exponál,és cserélhető objektíves. A többi márkát szinte egyáltalán nem ismerem,ezért kérném a segítségét.

Konkrétan mit kellene tudnia annak a gépnek? „ami tud mindent amit az s7000es” Na most itt rögtön kiesik egy dolog: videófelvételt egyik DSLR sem fog tudni. LCD-n történő élőképet csak az Olympus E-330-asa tud (egyelőre). Zársebesség tartományban is nehéz olyan megfizethető D-SLR-t találni, amely 1/10000 mp-es zársebességre volna képes. A belépőszintű gépek 1/4000 mp-ig, a komolyabb középkategóriások 1/8000 mp-ig képesek exponálni. Sajnos konkrét ajánlatot részletes igények ismerete nélkül nem tudok adni. Egy tippet azért mondhatok: mielőtt a vázat kiválasztaná, mindenképpen szét kell nézni milyen az objektív kínálat, lefedi-e az előre látható szükségeket, milyen egyéb kiegészítők kaphatók (vakuk, búvártokok, portrémarkolat, stb.).
Ezúton is kérném olvasóimat, ha gépvásárlással kapcsolatos kérdésük van, feltétlenül írják körül az igényeiket a lehető legrészletesebben.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük